Samen met mijn man heb ik een woon/winkelpand in Scherpenzeel gekocht.
Mooi was het niet, maar wel groot en met potentie.
We zijn meteen 1 augustus 2018 begonnen met het slopen van de binnenbekleding.
Na bijna 1 jaar waren we bijna aan opbouwen toe. We wilden het gebouw energieneutraal maken en daarom moest de bestaande vloer er uit omdat deze rechtstreeks op het zand lag. Met de vloerverwarming, die wij wilden, hadden we een geïsoleerde kruipruimte nodig.
Het bleek dat de fundering, die wel op de tekeningen stond er niet of nauwelijks was. Dat maakte het uitgraven een riskante business. We hebben betonnen voeten met keerwandjes gestort tegen de oude muren aan. Vanwege het instortingsgevaar steeds maar een stukje.
De vloer is inmiddels klaar. en ook de kamer/keuken is klaar en in gebruik genomen februari 2020. Toen was de winkelruimte aan de beurt. Die was half juli 2020 klaar.  Begin september 2020  startte mijn galerie met werk van mij en 7 steeds wisselende gastexposanten
De bovenverdieping, met slaapkamer, logeerkamer, kantoor, atelier, waskamer en badkamer was eind oktober 2021 klaar. In totaal dus iets langer dan 3 jaar.

Nu nog de derde fase: de tuin met schuur. De tuin is 44 meter diep en 13 meter breed en moet helemaal op de schop. Ook de 23 m lange schuur moet helemaal verbouwd en deels gesloopt worden. Dit gaat nog wel een jaar duren.

www.tekunstentekeur.nl

Hieronder wat foto's van het project.